28. veljače 2017.

Posni prženi kolačići

Nisu fritule, nisu krofne.. pripremaju se od tijesta za kruh, oblikuju po želji i prže a gotove valjaju u kristal šećer :)

Recept:


Sastojci:
500 g brašna
1 suhi di-go kvasac
2 žlice šećera
pola žličice soli
280-300 ml mlake vode



Priprema:

Od navedenih sastojaka umijesite glatko tijesto kao za domaći kruh pa ga ostavite pola sata da odmara i udvostruči volumen.


Kad je tijesto naraslo, premijesite ga lagano i odložite sa strane na radnu plohu. Nožićem za tijesto režite manje komade i oblikujte krugove, osmice ili ostavite ravne trakice.

Ja odmah stavim ulje u tavu da se grije na malu do srednju temperaturu.. ne smije biti prevruće. Pržite kolačiće sa svake strane dok ne dobiju zlatnu boju.


Čim pripremite dovoljan broj kolačića za jednu "turu" stavite ih da se prže i paralelno oblikujte tijesto za novu "turu" - tako će biti brzo gotovo.

Pržene kolačiće uvaljajte u kristal šećer.

1 komentar: